Voor wie

Wij zijn er voor werknemers, werkgevers, zelfstandigen, werkzoekenden en iedereen met vragen op het gebied van arbeid, re-integratie en inkomen. Ook arbodiensten, verzekeraars en UWV kunnen bij ons terecht .

Van Bakel Re-integratie kan ingeschakeld worden in de volgende situaties:

  • Een werknemer of zelfstandige met klachten dreigt uit te vallen, of zit (deels) thuis en moet weer aan de slag geholpen worden.
  • Een werknemer of zelfstandige met (mogelijk) hersenletsel heeft extra begeleiding en advies nodig.
  • Een werkgever heeft geen werknemers met klachten en wil dat graag zo houden.
  • Iemand met een arbeidsbeperking wil graag aan het werk en zoekt een passende baan. 
  • Een werknemer of werkgever heeft behoefte aan voorlichting en advies over wet- en regelgeving rondom arbeid, re-integratie en inkomen.

Bent u werknemer of zelfstandige?

Als u tijdens of na het uitvoeren van uw werk problemen of klachten heeft, wilt u daar graag iets aan doen. Pijn, vermoeidheid, stress of geheugenproblemen staan het werkplezier immers flink in de weg. Misschien dat u door zulke klachten niet eens meer kúnt werken en thuis zit. Dat is erg vervelend, want werk levert vaak veel op: voldoening, waardering, plezier, nuttig voelen en sociale contacten. En niet te vergeten: inkomen!

Daarom willen we graag samen met u aan de slag gaan om ervoor te zorgen dat u op een prettige manier kunt blijven functioneren of opnieuw aan het werk kunt. Uw persoonlijke situatie, wensen en behoeften staan daarbij centraal. We stemmen onze coaching en begeleiding af op wat bij ú past. 
Uiteraard overleggen we, waar nodig, met uw werkgever of (arbeidsongeschiktheids)verzekeraar en gebeurt alles binnen de wettelijke mogelijkheden.

Bent u werkgever?

Dan weet u als geen ander hoe belangrijk vitale medewerkers voor uw organisatie zijn. Of u nu werkt in de industrie, de zorg, het MKB, de administratieve sector of de ICT: gezond personeel wilt u graag gezond houden en medewerkers die door klachten moeizaam functioneren of zelfs uitvallen, ziet u graag snel terugkeren in werk. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Arbeidsdiensten Van Bakel kan uw organisatie hierbij krachtig ondersteunen en adviseren, ook op het gebied van wet- en regelgeving en inkomensvraagstukken. Wij spelen zo flexibel mogelijk in op uw vragen, wensen en behoeften. Daarom bieden wij zowel individuele (maatwerk)diensten als groepsvoorlichtingen en groepstrainingen.

Als een medewerker problemen ervaart op en met het werk, zijn daar allerlei oorzaken voor te bedenken. Het kan bij de werknemer zelf liggen, bij de taken of bij de werkomgeving. Soms speelt de thuissituatie of een chronische aandoening een rol bij de problemen. Onze deskundige maakt een uitgebreide analyse en bespreekt die samen met u en de werknemer. Daarna maken we een plan van aanpak met concrete handvatten voor uw werknemer en uzelf. Zo gaan we in op vragen als ‘wat kan ik wel en niet van mijn werknemer vragen?’, ‘hoeveel mag ik hem belasten?’, ‘hoe moet ik omgaan met de handicap van mijn medewerker?’. 

Kosten besparen

Het inschakelen van deskundigen op het gebied van arbeid en re-integratie kan een heleboel kosten besparen. U bespaart immers op uitgaven wanneer uitval wordt voorkomen en een re-integratieperiode zo kort mogelijk is. Daarnaast zorgt het zetten van de juiste (juridische) stappen ervoor dat u uw geld zo efficiënt mogelijk besteedt. 

Wet verbetering poortwachter

De trajecten, workshops en adviezen van Van Bakel Re-integratie sluiten naadloos aan bij de Wet Poortwachter. Onze medewerkers zijn goed op de hoogte van de vaak ingewikkelde wet- en regelgeving op dat gebied. Zij helpen u door de bomen het bos te zien.

Direct contact

Werknemer, werkgever en anderen kunnen rechtstreeks contact opnemen met Van Bakel Re-integratie. Samen bekijken we op welke manier u het beste geholpen bent.  

Van Bakel Re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.