4e Industriële revolutie ontwricht arbeidsmarkt

Geplaatst door Vivian van Bakel op 11-03-2016

65% van de kinderen die nu op de basisschool zullen later beroepen uitoefenen die we nu nog niet kennen, en gemiddeld een derde van de vaardigheden zal voor elk beroep vervangen moeten worden.

Dit meldt het World Economic Forum (WEF) in zijn rapport The Future of Jobs 2016. In dit rapport worden de specifieke veranderingen in soort en aantal banen geanalyseerd ten gevolge van de opkomst van onder meer Big Data, Internet of Thing...s en robotisering. Oftewel: de disruptieve technologieën die deel uit maken van de Vierde Industriële Revolutie. Het zijn de drijvende krachten achter veranderingen van de toekomstige arbeidsmarkt. Er zal meer flexwerk en minder vast werk komen; arbeidsprofielen in architectuur, ingenieurs, ICT en wiskunde zullen toenemen, terwijl er een sterke afname zal zijn in administratieve en kantoorbanen. Het rapport stelt verder dat er wereldwijd meer banen verdwijnen dan dat er ontstaan: 2 miljoen nieuwe banen tegen een verlies van 7.1 miljoen banen.

bron: arbeidsdeskundigen.nl

Terug naar nieuws

Van Bakel Re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.