Arbeidsdiensten Van Bakel op Reumacongres

Geplaatst door Odette Struycken op 23-04-2010

Onlangs heeft in Nieuwegein het landelijke Reumacongres plaats gevonden.
Het was een druk bezochte en gezellige dag. Arbeidsdiensten Van Bakel was aanwezig met een stand op het “werkplein”?, een centraal plein met stands die allen te maken hebben met arbeid en gezondheid.

De dag bestond uit het luisteren naar presentaties over onder andere het laatste nieuws over systeemziekten en reuma en het bijwonen van workshops over bijvoorbeeld fibromyalgie en reuma en werk. Daarnaast konden de aanwezigen informatie inwinnen omtrent arbeid en gezondheid op het werkplein.

Wist u dat er in Nederland 2,3 miljoen mensen met reuma zijn? Er zijn veel vrouwen, maar ook mannen met reuma, fybromyalgie of artrose. Mensen van alle leeftijden kunnen een vorm van reuma krijgen, de helft van de mensen is jonger dan 65 jaar.

Op het werkplein hebben we veel vragen gekregen omtrent beeldschermwerk, aangepaste muizen en wet -en regelgeving rondom reïntegratie. Beeldschermwerk vindt niet alleen plaats op het werk, maar veel mensen hebben thuis een pc staan waar ze behoorlijk wat uren achter zitten. Ook hier is het belangrijk om een goede werkhouding aan te nemen. Want lichamelijke klachten worden niet alleen veroorzaakt op het werk, juist de combinatie werk-privé speelt een belangrijke rol in het ontstaan en in stand houden van klachten.

Ervaart u problemen op uw werk, wilt u uw werkplek onderzocht hebben of wilt u eens praten over de mogelijkheden van reïntegratie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar nieuws

Van Bakel Re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.