Beschut werk verplicht

Geplaatst door Vivian van Bakel op 27-09-2016

Gemeenten worden vanaf 1 januari volgend jaar verplicht om mensen die niet in een gewone werkomgeving kunnen werken een geschikte werkplek aan te bieden. Dat heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma aangekondigd.

Gemeenten krijgen geld voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking die niet mee kunnen doen op de gewone arbeidsmarkt. Uit onderzoek van de inspectie blijkt echter dat het aantal 'beschutte werkplekken' dat de gemeenten zouden moeten creƫren ver achterblijft bij de verwachtingen. Een kwart van de gemeenten biedt geen beschut werk. Gemeenten zouden dit jaar 3.200 mensen aan werk moeten helpen, maar volgens het rapport van de Inspectie SZW waren er halverwege het jaar maar 115 plekken gerealiseerd.

bron: www.arbeidsdeskundigen.nl

Terug naar nieuws

Van Bakel Re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.