Kennis over ziekteverzuim schiet tekort
De kennis van wetgeving op het gebied van personeelsbeleid bij langdurige arbeidsongeschiktheid schiet tekort in het midden- en kleinbedrijf. Ook worden risico's onderschat. Dat concludeert verzekeringsspecialist Aon Nederland na onderzoek onder 150 ondernemers en HR-professionals.
Een groot deel van de ondervraagden zou niet weten hoeveel jaar werkgevers in het uiterste geval de kosten betalen van de uitkering aan hun zieke personeel. De gemiddelde schatting hier was vier jaar. 'In werkelijkheid is dat twaalf jaar, zowel bij een vast dienstverband als bij een tijdelijk contract', aldus Aon. Ook werd vaak ten onterechte geconcludeerd dat de duur van de uitkering afhankelijk is van hoe lang een medewerker in dienst is geweest.
Volgens Aon is het opvallend dat meer dan de helft van de bedrijven zegt op de hoogte te zijn van de wetgeving, terwijl uit de antwoorden blijkt dat slechts een klein deel daadwerkelijk weet waar het over gaat.
Bron: ANP / http://www.aon.com/netherlands/persberichten/2016/onderzoek-zieke-werknemer.jsp
Arbeidsdiensten Van Bakel kan werkgevers helpen bij vragen over wetgeving bij langdurende arbeidsongeschiktheid. Wat zijn de rechten en plichten? Welke rol speelt de Wet Verbetering Poortwachter en de WIA? Welke consequenties heeft het voor het bedrijf? Wij kunnen een werkgever inzicht geven in en op maat adviseren over de financiƫle en juridische gevolgen. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten.