Naleving Arbozorgverplichtingen verslechterd

Geplaatst door Vivian van Bakel op 08-10-2013

In Nederland zijn de meeste werknemers tevreden over hun werk en hun arbeidsomstandigheden. Tegelijkertijd is het zo dat belangrijke arbozorgverplichtingen steeds slechter worden nageleefd en bijvoorbeeld bij veel kleine bedrijven niet bekend zijn. Deze conclusies trekt de Inspectie SZW in het 'Signalement Arbozorg”?.

Bij de arbozorg-verplichtingen gaat het erom dat de werkgever over de informatie beschikt om in zijn bedrijf of instelling ervoor te zorgen dat zijn werknemers veilig en gezond kunnen werken, zoals een risico-inventarisatie en een plan van aanpak waarin is aangegeven aan welke gezond- en veiligheidsrisico’s zijn werknemers bloot staan en hoe die het beste beheerst kunnen worden. Tevens borgen deze verplichtingen dat de werkgever daarbij geholpen wordt door deskundigen als een preventiemedewerker, bedrijfsarts en arbodienst."

Bent u nieuwsgierig naar de manier waarop u uw werknemers op een veilige en gezonde manier kunt laten werken? Wilt u weten hoe u op een praktische manier aan uw belangrijkste arbo-verplichtingen kunt voldoen? Zodat ongevallen en ziekteverzuim voorkomen worden? Vraag advies! Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via 040 251 76 46.

Terug naar nieuws

Van Bakel Re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.