Overheid moet meer banen aanbieden voor mensen met beperking

Geplaatst door Vivian van Bakel op 11-09-2017

Basis hiervoor is de afspraak uit het Sociaal Akkoord om in de jaren tot 2026 in totaal 125.000 banen bij de overheids- en marktwerkgevers te realiseren die speciaal zijn bedoeld voor mensen uit de doelgroep van de banenafspraak. Goede zaak! Want met deze banenafspraak werkt het kabinet aan een arbeidsmarkt die ook toegankelijk is voor mensen die vanwege een arbeidsbeperking minder kans hebben op werk. Om het aantrekkelijker te maken voor werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen, gelden tal van ondersteunende maatregelen als premiekortingen, loonkostensubsidie of -dispensatie, no-riskpolissen, het aanpassen van werkplekken en de inzet van bv. jobcoaches voor het begeleiden van deze groep werknemers.

In het Sociaal Akkoord staat hoeveel banen er per jaar gecreeerd moeten worden. De marktewerkgevers hebben deze aantallen de afgelopen twee jaren ruimschoots behaald. Overheidswerkgevers nog niet en daarom zullen die nu een inhaalslag moeten maken. Overheidswerkgevers worden verplicht het voor hun geldende aantal banen voor de doelgroep in te vullen.

Meer lezen over de participatiewet en banenafspraak? 

Terug naar nieuws

Van Bakel Re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.