Re-integratie 2e spoor niet langer verplicht

Geplaatst door Vivian van Bakel op 31-05-2016

Lodewijk Asscher heeft laten weten dat een werkgever geen loonsanctie krijgt als een bedrijfsarts adviseert dat re-integratie 2e spoor geen zin meer heeft. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Asscher: “Het wel of niet en het moment van inzetten van een tweede spoortraject wordt de keuze van werkgever en werknemer op basis van advies van de bedrijfsarts en leggen zij vast in een plan van aanpak. UWV toetst vervolgens... of het re-integratietraject conform plan van aanpak is verlopen. Het wel of niet, het te laat of te vroeg inzetten van een tweede spoortraject zal hierdoor niet langer kunnen leiden tot een loonsanctie van UWV. Op die manier wordt voorkomen dat werkgevers een tweede spoortraject inzetten alleen maar om een loonsanctie te voorkomen.”?

lees meer: http://www.svcafe.nl/…/re-integratie-2e-spoor-niet-langer-…/

Bent u werkgever of bedrijfsarts en wilt u advies omtrent het wel/niet inzetten van een tweede spoor traject voor uw werknemer? U bent bij ons aan het juiste adres!

Terug naar nieuws

Van Bakel Re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.