Roadmap Werkkracht bij kanker

Geplaatst door Vivian van Bakel op 09-05-2016

Ieder jaar krijgen 40.000 mensen van de beroepsbevolking kanker. Gelukkig kunnen steeds meer mensen hun werk weer oppakken. Al gaat dit niet vanzelf. Kanker op de werkvloer is een lastig thema.

Een goed gesprek en contact tussen werkgever en werknemer is cruciaal. OVAL introduceert daarom de Roadmap Werkkracht bij kanker, die aangeeft welke stappen werkgever en werknemer kunnen zetten om de werknemer die kanker krijgt aan het werk te krijgen of te houden. De roadmap geeft praktische handvatten om het onderwerp bespreekbaar te maken en aan het werk te blijven tijdens de ziekte. Minister Asscher heeft in zijn brief aan de Tweede Kamer het belang van goede voorlichting nogmaals benadrukt. Een succesvolle re-integratie bij kanker begint al vroeg, tijdens de behandelingen. Het is geen recht stijgende lijn, maar een ‘zaagtand’ met ups en downs. Een goede werkrelatie, contact met de werkvloer en kennis van wet- en regelgeving zorgen dat een werknemer sneller zijn werk kan hervatten. Ondersteuning vanuit het werk, advies van een bedrijfsarts en gespecialiseerde vroegtijdige begeleiding zorgen voor een voorspoedige terugkeer naar het werk tijdens en na kanker. Benieuwd naar de roadmap? Downlaod hem hier.

Arbeidsdiensten Van Bakel begeleidt veel mensen met kanker bij de terugkeer naar werk. We kunnen werknemers en werkgevers ondersteuning, begeleiding, tips en adviezen bieden in dit proces. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden (040 251 76 46 of info@arbeidsdiensten-vanbakel.nl)

Terug naar nieuws

Van Bakel Re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.