Spier- en skeletaandoeningen en arbeidsgerelateerde stress grootste zorg in EU

Geplaatst door Vivian van Bakel op 11-01-2012

Het Europees Parlement heeft een rapport goedgekeurd over de tussentijdse evaluatie van de communautaire strategie voor veiligheid en gezondheid op het werk (2007-2012). Het rapport belicht de noodzaak vrouwen, jongeren, ouderen en migranten op de werkplaatsen in Europa te beschermen. Spier- en skeletaandoeningen en arbeidsgerelateerde stress baren Europese ondernemingen de meeste zorgen.

Uit het rapport blijkt dat het belangrijk is het midden- en kleinbedrijf (mkb/kmo's) te helpen risicopreventiebeleid op te zetten. Eenvoudige, kosteloze en gerichte initiatieven, zoals OiRA zijn daartoe heel geschikt. Ook werknemersparticipatie is een sleutelfactor voor een succesvol beheer van veiligheid en gezondheid op het werk (Esener).

In 2012 start de EU de campagne: "Samen sterk voor preventie".

Bron: www.arbozone.nl

Terug naar nieuws

Van Bakel Re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.