Welke gegevens mogen er wel en niet over een zieke werknemer worden uitgewisseld?

Geplaatst door Vivian van Bakel op 30-05-2016

Zodra werknemers ziek worden, wisselen diverse partijen gegevens over hen uit. De belangrijkste betrokken partijen zijn de zieke werknemer zelf, de werkgever, de arbodienst of bedrijfsarts, het re-integratiebedrijf, het UWV en de verzuimverzekeraar.

De Autoriteit Persoonsgegevens ('AP') heeft onlangs nieuwe beleidsregels gepubliceerd ten aanzien van het verwerken van persoonsgegevens van de zieke werknemer. De beleidsregels bevatten actuele informatie voor werknemers, werkgevers en andere partijen die gegevens over de gezondheid van (zieke) werknemers verwerken. Zo staat er welke gezondheidsgegevens van werknemers werkgevers mogen verwerken.

Benieuwd wat wel en niet mag worden uitgewisseld? Lees er meer over: http://bit.ly/1TC5Jp1

Wat is wijs in de dagelijkse praktijk en in jouw specifieke situatie? Waar doet men verstandig aan in het delen van informatie en met wie? In welke mate moet je privacy beschermt worden? Wat levert het meeste op in relatie tot jouw reintegratie?
Allemaal vragen waar we je graag bij ondersteunen! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Terug naar nieuws

Van Bakel Re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.