Werkende mantelzorgers draaien overuren en verzuimen meer!

Geplaatst door Vivian van Bakel op 18-03-2016

Werkende mantelzorgers draaien overuren en verzuimen meer!

Nederlanders zijn steeds drukker met het totaal van betaalde en onbetaalde arbeid. De hoeveelheid werkenden die mantelzorg geeft nam in de afgelopen tien jaar toe van 13% naar 19%.

Werkende mantelzorgers blijken gemiddeld meer last te hebben van vermoeidheid en hebben een hoger ziekteverzuim. Dit valt te lezen in het themanummer over ‘Arbeid en zorg in de participatiesamenleving’, van Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken, een initiatief van de Universiteit Utrecht en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). In de uitgave wordt geconcludeerd dat veel werknemers hun mantelzorgtaken niet met hun leidinggevende bespreken. Ook vragen ze geen verlof aan, terwijl ze hier wel recht op hebben. Ook komt het overheidsbeleid niet overeen met de opvattingen van burgers over zorg: de overheid wil dat burgers de zorg voor hun kinderen meer uitbesteden aan de kinderopvang en meer zelf zorgen voor ouderen. Burgers zijn juist terughoudend over kinderopvang en willen een overheid die voor ouderen zorgt.

bron: arbeidsdeskundigen.nl

Terug naar nieuws

Van Bakel Re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.