Werknemer verzwijgt chronische aandoening

Geplaatst door Vivian van Bakel op 24-05-2016

Van de medewerkers met een chronische aandoening (zoals astma, COPD, depressie, diabetes, hartfalen of reumatische klachten) maakt 15 procent dit niet bekend bij de werkgever. Dit blijkt uit een onderzoek van GfK Nederland in opdracht van Fit for Work. Eén op de drie werkende Nederlanders heeft een chronische aandoening.

Van de medewerkers die aangeven een aandoening te verzwijgen als het hun treft, ziet bijna de helft het nut van melden niet in. Medewerkers zijn bang voor negatieve gevolgen voor de eigen loopbaan of voor baanverlies bij een reorganisatie. Schaamte speelt ook een rol.

Doorwerken

Medewerkers met een chronische aandoening kunnen vaak uitstekend doorwerken met aanpassingen als flexibele werktijden, werkplekaanpassingen en de mogelijkheid thuis te werken.

Ondersteuning

Medewerkers met een chronische ziekte die graag door willen werken lopen helaas vaak tegen muren aan, zoals een leidinggevende of een (bedrijfs)arts die niet weet wat ze kunnen doen. Er is veel onwetendheid over mogelijke ondersteuning van medewerkers met een chronische aandoening.
(bron: arbo-online.nl)

Arbeidsdiensten Van Bakel kan werknemers met een chronische aandoening én werkgevers ondersteunen en begeleiden. Denk aan het verzorgen van informatie over de relatie tussen aandoening en werkmogelijkheden, adviseren omtrent aanpassingen in werk die het mogelijk maken aan het werk te blijven, coaching van de werknemer met een chronische aandoening en dergelijke.

Kijk voor mee informatie op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Terug naar nieuws

Van Bakel Re-integratie maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.